Boekenkoorts

Een paar weken geleden organiseerde de redactie van KIJK tijdens de ‘Media Parade’ van SANOMA een paneldiscussie over hoe je als journalist een boek schrijft. De conclusie? Je bent eigenlijk gewoon gek als je een boek gaat schrijven. Het kost enorm veel tijd, houdt je leven weken-, maanden- of ¬†jarenlang in beslag en is eigenlijk nooit winstgevend.

Terwijl de panelleden de schamele voorschotten vergeleken begon het diep van binnen toch te kriebelen. Een boek, hoe gaaf zou dat zijn! Eindelijk alle ruimte om een onderwerp helemaal uit te pluizen, de mogelijkheid al die gave dingen te vertellen die in artikelen uiteindelijk altijd moeten wijken door de strenge woordlimiet.

Ik droomde er als klein meisje al van om schrijfster te worden – later, als ik groot was. Die boekenkoorts is een paar weken geleden dus weer flink aangewakkerd. Toegegeven, ik heb nog geen idee waarover, maar bij deze komt-ie op mijn bucketlist. Zoals een van de aanwezige schrijvers zei: het is gewoon gaaf je eigen naam in de boekenkast te zien staan!

This entry was posted in Freelance-perikelen. Bookmark the permalink.

One Response to Boekenkoorts

  1. Sander says:

    De kans dat het veel geld oplevert is inderdaad niet zo groot, maar dat is zeker niet de enige reden om een boek te schrijven… Gewoon doen, je gaat er geen spijt van krijgen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>