Gistermiddag, de coffee company

Gistermiddag, de coffee company

Het is bijna helemaal vol als ik even na tweeën een kopje thee heb besteld en een plekje ga zoeken. Het liefst zit ik aan een tafeltje bij het raam, dan kan ik alles overzien. Helaas, die zijn allemaal bezet door laptop-gebruikers die er niet uitzien alsof ze van plan zijn binnenkort te vertrekken. Ook alle banken en fauteuils zijn bezet. Dat is misschien maar beter ook: ik heb de kunst van het schrijven-zonder-ondersteuning nooit helemaal goed onder de knie gekregen. Dan maar een plekje aan de lange tafel, op de hoek.

Nadat ik ga zitten komen er twee oudere vrouwen tegenover me zitten. Ik slaag erin het grootste deel van hun gesprek te negeren, maar af en toe wil dat gewoonweg niet lukken. Als een van de vrouwen begint over haar huis in Saint-Tropez bijvoorbeeld. Ik weet niet waarom ik juist dat stukje hoor, maar ik hoor het. De vrouw is al een jaar niet in haar huis in Saint-Tropez geweest, vertelt ze de andere vrouw. Die knikt instemmend: zonde.

Op één van de banken zit een stelletje. Allebei hebben ze meer aandacht voor hun smartphone, dan voor elkaar. Aan de tafel is inmiddels ook een zwangere vrouw met een klein meisje komen zitten. Het meisje is een servet aan het inkleuren, tot haar krijtje tussen de planken van de steigerhouten tafel verdwijnt. Er wordt zelfs een scherp en ietwat verontrustend broodmes bij gehaald, maar het krijtje lijkt voorgoed verloren. Ondertussen is de Volkskrant al vijf, misschien wel zes keer van eigenaar gewisseld.

Dan hoor ik in mijn oorhoek de oudere dames weer wat zeggen. Mijn hersenen spitsen mijn oren, zonder dat ik daar zelf ook maar iets over te zeggen lijk te hebben. De andere vrouw vraagt: “Zal ik een kopje koffie gaan halen?” “Nou…” zegt de Saint-Tropez mevrouw, “Ik wilde eigenlijk voorstellen naar La Place te gaan. Daar heb ik kortingsbonnen voor.”

Een grote glimlach breidt zich langzaam uit over mijn gezicht.

This entry was posted in Freelance-perikelen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>