Gezondgids

Gezondgids is een tweemaandelijkse uitgave van de Consumentenbond over voeding en gezondheid. Hieronder staan de stukken die ik voor Gezondgids schreef:

Gezondgids 06-2013 Slim bewegen – Super-zithouding
Heeft u na een tijdje computeren last van tintelende benen, stijve schouders of een pijnlijke onderrug? Meestal is een slecht afgestelde werkplek de boosdoener.

Gezondgids 06-2013 Suikerbestrijders
Voor mensen met diabetes type 1 is er eigenlijk maar één remedie: insuline spuiten. Maar bij type 2 kun je veel meer kanten op. Wanneer gebruik je welk medicijn? En wat kun je nog meer zelf doen? Alles over het juiste medicijn bij diabetes.

Gezondgids 06-2013 Poep onder de loep
De eerste uitnodigingen voor het bevolkingsonderzoek naar darmkanker vallen in januari 2014 op de mat. Hiermee moeten 2400 sterfgevallen per jaar worden voorkomen. Twaalf vragen en antwoorden over het onderzoek.

Gezondgids 05-2013 Slim bewegen – Kleine wasjes…
Het zijn huishoudelijke taken die je niet altijd even ergonomisch verantwoord uitvoert: de was opvouwen en strijken. Met deze tips ga je kreukloos door die bergen wasgoed heen.

Gezondgids 05-2013 Wat een armoe!
Bij mensen met bloedarmoede wordt minder zuurstof vervoerd naar de lichaamscellen, waardoor allerlei klachten ontstaan. Deze aandoening kent verschillende oorzaken – en dus ook diverse remedies.  Alles over het juiste medicijn bij bloedarmoede. 

Gezondgids 04-2013 Slim bewegen – Comfortabele rit
In de zomervakantie leggen veel mensen flinke afstanden in de auto af. Dit vraagt vooral van de bestuurder, die vaak al moe vertrekt, nogal wat energie. Een optimaal afgestelde stoel kan verlichting geven. Een slim bewegen over het instellen van de autostoel.

Gezondgids 03-2013 Goed voor… ja, wat eigenlijk?
Op de verpakkingen van homeopathische middelen mag vanaf 1 juli 2013 alleen nog staan waartegen zij werken als dat wetenschappelijk is bewezen. Terecht, of niet?

Gezondgids 03-2013 Slim bewegen - Fiets op maat
Eindelijk mooi weer, hoog tijd voor een portie buitenlucht. Pakt u de fiets, stel die dan goed af om zadelpijn en ander leed te voorkomen.

Gezondgids 02-12013 Vind de beste arts
Wie een nieuwe dokter zoekt, kan op internet beoordelingen vinden van zorgverleners en -instellingen. Op welke websites kun je hiervoor terecht en hoe werken ze? Een beoordeling.

Gezondgids 02-2013 Slim bewegen - Verstandig tillen
Een zware boodschappentas of een gevallen snoeppapiertje: dingen optillen doen we allemaal, en elke dag. Om rugklachten te voorkomen, is het belangrijk op de juiste manier te tillen. Daarom gaat deze slim bewegen over tiltechnieken.

Comments are closed.