Schaamteloze zelfpromotie

De titel zegt het eigenlijk al. Nadat ik het portfolio op deze website weer helemaal up-to-date heb gebracht, is het tijd voor wat schaamteloze zelfpromotie.

Ben of ken jij een leftie? Klik dan hier voor mijn “vijf minuten” over linkshandigheid.

Ook nog niet genoeg van de winter? Verheug je hier dan op een nieuwe ijstijd.

En nog wat andere dingen die je altijd al hebt willen weten (of niet natuurlijk):
Waarom is zwemmen het gevaarlijkste onderdeel van de triatlon? Wat is een blaar? Hoe vaak moet je douchen om schoon te blijven? En kun je iemand eigenlijk wel zo snel platspuiten als Dexter? Ik beantwoordde al deze vragen voor “KIJK Antwoordt.”

Tot slot een recensie die ik schreef over de tentoonstelling Toetanchamon. Een echte aanrader, dus gaat dat zien, gaat dat zien! (Nee, ik heb geen aandelen…)

Toetanchamon, zijn graf en zijn schatten
*****
De nieuwste tentoonstelling van de Amsterdam Expo, Toetanchamon, zijn graf en zijn schatten, neemt je mee naar het oude Egypte. De fascinerende reis begint met een introductiefilm waarin je archeoloog Howard Carter volgt in zijn zoektocht naar het graf van de jong gestorven farao. De overvolle schat- en grafkamers die hij in 1922 aantrof, zijn voor de expositie exact nagebouwd. Je waant je een archeoloog die de schatten samen met Carter voor het eerst mag aanschouwen. Via de (gratis) audioguide krijg je niet alleen informatie over de ruim duizend replica’s die speciaal voor de tentoonstelling zijn gemaakt, maar ook over leven en dood in het oude Egypte. De toegangsprijs is aan de hoge kant, maar daar krijg je wel een twee uur durende indrukwekkende belevenis voor terug.
Amsterdam EXPO | entree volwassene € 16,- | t/m 5 mei 2013

 

This entry was posted in Geschreven artikelen, KIJK Antwoordt. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>