Terug waar het allemaal begon

Ongeveer twee weken geleden kreeg ik een mail: of ik zin had om de redactie van KIJK en Know How in maart een aantal dagen te komen versterken? Lang hoefde ik daar niet over na te denken. Na een vreugdedansje mailde ik terug: ja, ja, JA!

Afgelopen maandag was ik daarom terug op de redactie waar het allemaal begon. Waar ik, nu alweer ruim twee jaar geleden, mijn eerste stapjes zette in de wetenschapsjournalistiek. Mijn eerste persbericht las, mijn eerste nieuwsbericht schreef. Kennis maakte met woorden als: pitch, bewijsexemplaar en spread. Waar ik het verschil leerde tussen de intro en de inleiding, tussen een artikel en een rubriek. En bovendien de kans had te ervaren dat  de wetenschapsjournalistiek en ik het wel erg goed met elkaar kunnen vinden.

Zonder het enthousiasme, de begeleiding en het geduld van die redactie, was ik nooit als wetenschapsjournalist aan het werk gegaan. Dat weet ik zeker. En dus is het extra bijzonder dat ik af en toe terug mag naar die plek, die zoveel voor me betekent.

This entry was posted in Freelance-perikelen. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>